U bent hier

Home » Editie 2013

Deelnemers 2013

Tom van Waterschoot - De Dijlebuffers

Is it a bird, is it a plane? Nee het is Tom van Waterschoot!  Werkzaam bij PrOS en in zijn vrije tijd actief bij de VOLL; zijn cv doet een verdoken superheldenstatus vermoeden. Al wijst curling als hobby dan weer in de andere richting. 

Toch helpt deze psycholoog als professionele en vrijwillige begeleider jongeren tussen de bomen het bos te zien. Respect verdient hij, ook al kon deze Rijmenamse pater familias niet beletten dat zijn jonkies andere oorden opzochten. Een dochter in Panama en een zoon bij de scouts van Haacht-Statie, er zijn prettiger dingen in het leven. Het is niet om over zijn emoties hieromtrent te praten dat van Waterschoot plaatsneemt in de zetel, maar om te winnen.  Met zijn algemene kennis van zaken en rationele aanpak, is deze kandidaat een geducht tegenstander. Hij speelt voor de Dijlebuffers, het buurtcomité van de Dijleweg. 

De nieuwe ster aan het DSR-firmament is gewend om zich op glad ijs te begeven, is een krak in psychologische oorlogsvoering en werpt sowieso een buffer op tegen verzuring.

Kathleen Mafranckx - 't Ordinaaltje

Kathleen Mafranckx liet zich als kantklosster strikken voor het spel. 

Kathleen is medisch afgevaardigde en in haar vrije tijd toont ze zich een sportieve tante. Niet alleen op de latten zet ze haar beste beentje voor. “Ons moeke” is een stevige doorbijter die eens ze haar tanden in iets zet, niet meer loslaat. Of het nu gaat om het bakken van een taart of het winnen van een quiz. Deelnemen is belangrijk maar winnen is plezanter. 

Ook al zit ze dicht bij de bron, doping heeft ze bij de quiz niet nodig. Bovenal primeert voor haar het gezellig samenzijn onder familieleden, onder vrienden, onder “Rijmenammers”.

Isabelle Dresse - Ouderraad De Knipoog

Om op te vallen doet Isabelle Dresse niet mee aan de quiz. Opvallen vindt ze alleen belangrijk in het verkeer. Isabelles gedrevenheid kwam dan ook bovendrijven in de verkeersactie die de ouderraad van De Knipoog daaromtrent organiseerde. Prompt mocht Isabelle de ouderraad komen vertegenwoordigen op de quiz. 

Isabelle is geen geboren en getogen Rijmenamse, maar verloor er wel haar hart.  In haar vrije tijd gaat ze voor sport en cultuur, op de werkvloer is ze communicatie-en taaltrainer. Haar deelname vertaalt ze als een turbo-inburgeringscursus voor inwijkelingen van over de taalgrens. Isabelle steekt na dit spel wafels en siroop zonder twijfel voorbij als populairste Luiks importproduct.

Geert Van Aken - VC Rijmenam

Geert Van Aken doet zijn gooi naar de titel en verdedigt de kleuren van VCR waar hij als jeugdsecretaris de jeugd binnen de lijnen houdt. 

Dat deze huisman het spel proper speelt is een zekerheid. Geert verdiept zich niet alleen in het huishouden, maar ook in stamboomonderzoek. De geschiedenis van Rijmenam heeft hij al lang ontrafeld. Naast het diep graven naar historische sporen, houdt Geert ook van de bergen.  Een man van hoogtes en laagtes die weet dat het eenzaam is aan de top. Toch zal hij de quizklus alleen moeten klaren. Samen scoren mag dan de slogan zijn van zijn vereniging, in de strijd om de titel van Slimste Rijmenammer staat hij er alleen voor. 

Dat Ajax inderdaad een wasproduct is en dat het leven meer is dan afwassen alleen, zijn weetjes die deze kameleon wel eens ver zouden kunnen brengen in het spel. Is hij toch ten einde raad, dan belt hij wel naar tante Kaat.

Frederik Degryse - Chiro jongens

Frederik Degryse heeft als telg uit een rasecht quizgeslacht een streepje voor.  Feitenkennis werd hem met de paplepel ingegoten en hij is dan ook voor deze quiz in de wieg gelegd. Fred kent zijn pappenheimers en als verse trawant van de Rijmenamse chirojongens wil hij dat in deze quiz bewijzen. 

Zijn kompanen zijn er gerust in, als voorbereiding vertrok Degryse op mysterieuze missie naar Rusland waar hij in het geheim zijn “quizskills” verfijnde. Hij specialiseerde zich in tactiek en corruptie en keert vlak voor deze derde DSR-editie terug.  Hopelijk draait alles niet in de borjst en maakt hij er geen spelletje Russische roulette van. 

Deze sportieve oud-chiroleider is niet van plan om zijn zetel zomaar af te staan. Multicolore linten verzamelen is voor oud-leiders van de chiro blijkbaar een hobby.

Marianne Huyghebaert - Adler Dogs

Met verschillende tussenlandingen emigreerde Marianne Huyghebaert vanuit het verre West-Vlaanderen naar Rijmenam. 

Als manager bij Randstad zorgt ze er met haar organisatie- en communicatietalent voor dat mensen uitgezonden worden naar de juiste werkplek. In haar vrije tijd geeft ze commando’s bij Adler Dogs. 

De sympathieke West-Vlaamse komt deze week in een omgekeerde wereld terecht waar zij de zendelinge is die de commando’s moet uitvoeren. Een hele aanpassing voor deze business-mom, maar ze ziet het spel als een uitdaging en als het bewijs van haar inburgering. Twee-en viervoeters die haar een beetje kennen geloven nu al in de overwinning want als Marianne haar tanden in iets zet, laat ze niet gauw los. De titel en het lint zijn het target, Marianne apporte!

Guido Vaganée / Think Pink

Vaganée Vagaja. Onze burgervader maakt zijn slogan waar. Afgelopen jaren zei hij niet vaak nee, niet tegen de lente- en kerstmarkt, niet tegen een voetbal- of wielerwedstrijd en niet tegen een eerste brunch of laatste vat. Guido Vaganée werd zelfs een beevee na zijn quiz op de teevee. 

Dit alles deed hij slechts met één doel voor ogen: de quiz aller quizzen winnen en het ooit schoppen tot Slimste Rijmenammer. Onze burgemeester bekent dus kleur en vanaf nu is dat roze want Guido speelt ten voordele van Think Pink. Op een coalitie kan hij hier niet rekenen en blanco stemmen leveren ook hier niets op. Een spannende quizweek zal uitwijzen of de eerste burger van het dorp ook de slimste is. 

Gaat burgemeester Vaganée voor een tweede sjerp, nadat hij het felbegeerde lint vorig jaar al eens mocht vasthouden? Hopelijk zingt hij het lang uit en moet hij geen vroege aftocht blazen.

Eric Lauwereys - Basisschool De Knipoog

Meester Eric is in voor een spel. Al moest er eerst geopereerd worden vooraleer hij door de knieën ging voor de vraag van de Zorroz. 

Als directeur van Basisschool De Knipoog heeft hij de vinger aan de pols van het Rijmenamse gemeenschapsleven. Het broodje van deze fiere grootvader is dan ook gebakken want hij koppelt zijn volhardingsvermogen aan een degelijke basiskennis. Hopelijk vertaalt die zich niet in basisschoolkennis alleen en maakt hij geen circusvertoning van deze quiz. Zijn leerkrachten en leerlingen weten dat hun papa Picolini onder zijn hoge hoed een schat aan weetjes verbergt. 

De antwoorden op de quizvragen snel en tactisch te voorschijn toveren wordt de grootste uitdaging.

Marlies van Bouwel - Zwemclub 4-Z

Groen licht voor Marlies Van Bouwel die ook de quizarena betreedt. Haar noordelijk accent verraadt andere roots, maar toch schoot zij bliksemsnel wortel in de Rijmenamse bodem, ecologisch en wel. 

Zij verdedigt de kleuren van Zwemclub 4-Z die bestaat uit een groepje Rijmenamse vrouwen die mekaar voor de gezelligheid en conditie treffen in het zwembad.  Naast groene en natte bezigheden houdt Marlies van reizen en schrijven. Dat laatste doet ze trouwens ook professioneel als hoofdredacteur van Lokaal, het tijdschrift van VVSG.  

Veel watertjes doorzwommen en van vele markten thuis, de vrouwen van 4-Z hebben vertrouwen in hun afgezant.  

Jan Engelen / TC Kiksham

Tennisclub Kiksham stuurt Jan Engelen het strijdtoneel op.  De teddybeer van Rijmenam heeft al vele watertjes doorzwommen en dat maakt hem een veelzijdig kandidaat. 

Het telwerk en tactische spel trainde hij op de tennisvelden. Hij kent 15, 30 en 40 als de beste, vanaf nu waagt hij zich ook aan 3, 6, 9. Ook aan zijn parate kennis werkt hij. Sinds hij zijn deelname aan De Slimste Rijmenammer toezegde, onderwerpt hij als begeleider van de binnenvaart de schippers die willen overvaren regelmatig aan een quizronde. Zijn geheugen onderhoudt hij in het volwassenenonderwijs waar hij een nieuwe opleiding volgt. Rijmenam heeft sowieso weinig geheimen voor deze mensenvriend. Jan Engelen heeft de troeven in huis, maar het is aan hem om ze uit te spelen. 

Geen tijd dus om aan de zijlijn te staan schilderen, de boot af te houden of de bal mis te slaan. Scoren is de boodschap.

Sponsors

Facebook

Gebruikerslogin

Common sense in matters medical is rare, and is usually in inverse https://www.levitradosageus24.com/ viagra super active online ohio ratio to the degree of education.